06. lipnja 2017.
NOVOSTI

Od iduće godine studij sestrinstva u Puli

Od iduće godine studij sestrinstva u Puli

Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile odradilo je ogroman posao i uspješno privelo kraju dug i zahtjevan postupak do uvođenja novog stručnog studija Sestrinstvo koji će na sveučilištu startati od nove akademske godine. Dopusnica Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je jučer, doznajemo od prorektorice za nastavu i studente, prof. dr. sc. Nevenke Tatković.

Studij Sestrinstvo izvodit će se u suradnji s Općom bolnicom Pula kako bi se osigurao kadar koji je po svim mjerilima deficitaran u cijeloj državi. Još početkom godine u sklopu Centra za kompetencije u obrazovanju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli liječnici i medicinske sestre/medicinski tehničari koji će sudjelovati u studijskom programu kao predavači krenuli su s edukacijom u posebno pripremljen modul Nastavničke kompetencije u visokom obrazovanju kako bi stekli pedagoške kompetencije neophodne za rad sa studentima.

U novu akademsku godinu FET upisuje 456 studenata (51 na smjeru Ekonomije i 405 na studiju Poslovne ekonomije odnosno po 81 na smjeru financijski menagement, menagement i poduzetništvo, marketinško upravljanje, poslovna informatika i turizam). Na Filozofskom fakultetu upisuje se 82 studenta koji mogu birati između jednopredmetnog studija Hrvatski jezik i književnost (25 mjesta), jednopredmetne Povijesti (25 mjesta) i studija Japanski jezik i kultura (32 mjesta).

Na kombinacijama dvopredmetnih studija upisat se može 79 studenata koji mogu birati između kombinacija Hrvatski jezik i književnost/Povijest (7), Povijest/Talijanski jezik i književnost (7), Povijest/Latinski jezik i rimska književnost (7), Hrvatski jezik i književnost/Talijanski jezik i književnost (10), Talijanski jezik i književnosti/Latinski jezik i rimska književnosti (10), Talijanski jezik i književnosti /Latinski jezik i rimska književnost (10), dok po sedam studenata će moći upisati dvopredmetni studiji - Japanski jezik i kultura/Povijest, Japanski jezik i kultura/Hrvatski jezik i književnost, Japanski jezik i kultura/Latinski jezik i rimska književnost i Japanski jezik i kultura/Talijanski jezik i književnost.