03. veljače 2020.
NOVOSTI

Pulsko Sveučilište provelo uvođenje voditelja i izvoditelja radova za posao proširenja Studentskog doma Pula

Pulsko Sveučilište provelo uvođenje voditelja i izvoditelja radova za posao proširenja Studentskog doma Pula

Krajem siječnja ove je godine na rektoratu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održano uvođenje voditelja i izvoditelja radova u posao proširenja Studentskog doma Pula za projekt: „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“.

Na sastanku za voditelje prisustvovali su predstavnici naručitelja radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te predstavnici voditelja projekta Cubicon d.o.o., a na sastanku s izvoditeljima pored predstavnika naručitelja radova sudjelovali su predstavnici izvoditelja radova Zajednice gospodarskih subjekata: LAVČEVIĆ d.d. i LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o., voditelj projekta Cubicon d.o.o. te predstavnik stručnog nadzora VIS PROJEKTIRANJE d.o.o.

Novi paviljoni u Studentskom domu Pula brojati će 248 kreveta - u paviljonu „2“ (194 ležaja) i paviljonu „3“ (54 ležaja), a planirani završetak radova je 1. veljače 2021. godine. Postojeća zgrada kotlovnice koja je ukupne površine 850 m2, prenamijenit će se u paviljon „2“ u kojem će se osigurati smještajni kapacitet od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica.

Od ukupnog broja soba, njih „4“ će se prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a u objektu će se osigurati i pomoćni sadržaji namijenjeni dnevnom boravku, učenju i prehrani. Objekt koji je prema postojećem stanju praonica rublja Opće bolnice Pula, prenamijenit će se u paviljon „3“ s kapacitetom od 54 ležaja u 27 smještajnih jedinica. U ovoj će se građevini organizirati i dvije učionice, čajne kuhinje i spremišta.

S druge strane, usluga upravljanja projektom gradnje od strane voditelja u okviru navedenog projekta obuhvaća prikupljanje i pregled dokumentacije, kontrolu i savjetovanje, upravljanje rizicima, koordinaciju trećih strana, administrativno i tehničko upravljanje projektom te projektno izvještavanje. Uz uvođenje u posao, naručitelj je voditelju predao cjelokupnu dokumentaciju. Usluga upravljanja projektom pružat će se u fazi pripreme, građenja, nakon građenja te fazi opremanja Studentskog doma.