01. lipnja 2019.
NOVOSTI

Pulsko Sveučilište otvara dva nova studija od jeseni

Pulsko Sveučilište otvara dva nova studija od jeseni

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli od sada u svojem sastavu ima i Tehnički fakultet. Sveučilište je od nadležnih državnih tijela prethodno dobilo akreditaciju za izvođenje nastave i znanstveno-istraživački rad u području tehničkih znanosti, a potom i dopusnicu za izvođenje studija računarstva, koje će se, uz strojarstvo, moći studirati na fakultetu.

Tehnički fakultet je nastao formalno, a do sada je djelovao kao Odjel za tehničke studije pri Sveučilištu. Nastava je do sada izvođena na preddiplomskom stručnom studiju proizvodnog strojarstva. Od ove jeseni na fakultetu će 80 studenata moći upisati i preddiplomski sveučilišni studij računarstva.

Prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju, istakla je: „Bit će to još jedan u nizu studijskih programa koje studenti mogu izabrati na pulskom sveučilištu. Dakle, osim studija u području dosadašnjih društvenih i humanističkih znanosti i umjetnosti, studenti mogu birati i studije u STEM području. Studij računarstva je suvremeno koncipiran i po kvaliteti usporediv sa srodnim studijima u Hrvatskoj. Nastavni predmeti su sadržajno usuglašeni s najnovijom znanstvenim i stručnim spoznajama tehničkih znanosti, odnosno računarstava, a izvodit će ih tim ambicioznih i kompetentnih nastavnika s nastavnim i znanstvenim iskustvom, koji znaju prepoznati kreativne sposobnosti i interese svojih studenata te ih usmjeriti budućem pozivu, sukladno njihovim profesionalnim željama i ambicijama“.