23. svibnja 2019.
DOGAĐAJI

„Reli po galerijama“

 „Reli po galerijama“

Šesto izdanje kulturne manifestacije „Reli po galerijama“ održat će se u petak, 24. svibnja 2019. godine, od 17 do 22 sata. Riječ je o manifestaciji koja okuplja i mapira galerije u hrvatskim gradovima kako bi umjetnicima i umjetničkim prostorima pružila veću vidljivost. Ove godine tema izložbi je slobodna.

Manifestacija umrežuje čak 50 galerija u tri grada, Zagrebu, Rijeci i Puli, a posjetiteljima u jednom danu pruža priliku vidjeti više izložbi nego bilo koji drugi dan u godini.

Na reliju i ove godine sudjeluju i članovi Udruge cerebralne paralize Istarske Županije. Izlažu svoje radove na dvije izložbe: u Rojcu s izložbom slika12 polaznika likovne radionice te u Rijeci s izložbom radova voditelja radionice Valenta Hrvatina u Erste Club galeriji.

Pulske galerije koje sudjeluju jesu: Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUIU, Dnevni Boravak Rojcnet - portal za stanovnike Rojca i njihove goste, Galerija Cvajner, Robot-poola, MMC Luka, Gradska galerija Pula, Galerija Makina, Galerija Amfiteatar, Galerija C8, Sveta Srca, Augustov hram, Studentska galerija, KarloBar, Udruga UCPIŽ te Klub Kotač.

Reli se ispunjava na način da se u danom vremenu posjeti što više lokacija, svi posjetitelji koji budu uspjeli posjetiti sve galerije dobiti će Povelju časti za poseban doprinos u kulturi.

Početna i završna lokacija su zadane. Redoslijed obilaska nije zadan. U svakoj posjećenoj galeriji posjetitelji će dobiti naljepnice koje je potrebno zalijepiti na kružić koji označava lokaciju galeriju, kada se obiđu sve galerije potrebno je donijeti popunjenu mapu na završnu lokaciju.

Program Relija po galerijama realiziran je uz organizacijsku, financijsku i medijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grad Pula, Urbanka, Turističke zajednice grada Zagreba, Journal.hr

Ulaz je slobodan!