FET PULA STUDENT/ALUMNI TEAM izvrsni na međunaronoj sveučilišnoj regati

Objavljeno: 21. travnja 2017.
FET PULA STUDENT/ALUMNI TEAM izvrsni na međunaronoj sveučilišnoj regati

Jedriličarska ekipa FET PULA STUDENT/ALUMNI TEAM izvrsna na međunarodnoj sveučilišnoj regati EDHEC Sailing Cup. Pulski tim se natjecao u disciplini J80.

EDHEC Sailing Cup predstavlja najveći svjetski sveučilišni sportski događaj poslije Univerzijade, s oko 10000 učesnika, 300 sveučilišta, 350 medijskih kuća i sponzorima poput KPMG-a, Ernst& Young-a, Xeroxa, PNB Paribasa, Lidla, IBM-a, Forda i mnogih drugih.

Ovogodišnje 49. izdanje natjecanja održalo se od 1. do 9. travnja u gradiću Arzon na sjeverozapadu Francuske te je okupilo svjetsku sveučilišnu kremu sa svih šest kontinenta koji su se natjecali u nekoliko sportskih disciplina.

EDHEC Sailing Cup sljedeće će godine, za 50. obljetnicu, biti predložen za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda kao – najveći jedriličarski sportski event na svijetu!

Posadu FET-a činili su sadašnji i bivši studenti u sastavu Marko Pereša, Toni Brkić, Alen Draščić, inače prekaljeni jedriličari koji su nastupali na brojnim svjetskim jedriličarskim natjecanjima, alumni FET-a Ranko Matić te alumi FET-a i sadašnji koordinator za sport pri FET-u doc.dr.sc. Dean Sinković.

Velika motiviranost posade i fantastičan timski rad rezultirali su fantastičnim rezultatom- 4. mjestom u sveučilišnom poretku te 11. mjestom u tzv. open race regati!

Prvog dana tijekom trening utrka ekipa FET-a osvojila je drugo mjesto u ukupnom poretku te odmah pokazala da će svaka posada morati obratiti pažnju na „mali“ FET. Od drugog do završnog dana natjecanja održavala su se po tri ili četiri plova te su posade na moru provodile više od osam sati. Različite vremenske prilike, od bonace do vjetra od 18 čvorova izmjenjivale su se tijekom jednog dana. Nakon uspješnog treninga drugog su dana ekipi FET-a uslijedili mali problemi sa genakerom čija je tehnika otvaranja ipak drugačija od spinakera na koje su navikli pulski jedriličari.

EDHEC Sailing Cup predstavlja vrhunski sportski sveučilišni događaj koji pored sporta omogućuje cjelodnevno druženje studenata u sponzorskim šatorima uz degustaciju hrane iz zemalja učesnica te večernje zabave uz domaće bendove i DJ-e.

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ će sa svojim timom sudjelovati i na 50. izdanju regate a time i svoje ime ugraditi u Guinnessovu knjigu rekorda kao jedan od natjecatelja na najvećem svjetskom jedriličarskom natjecanju.