MAKE A MOVE- Aiesec Pula

Objavljeno: 21. travnja 2017.
MAKE A MOVE- Aiesec Pula

U četvrtak 20. travnja studentska organizacija AIESEC Pula je održala štand na gradskoj tržnici povodom promoviranja stručnih i volonterskih praksi te događaja „Make a move- You only travel once“.

Make a move je event namijenjen svim mladim ljudima u dobi između 18 i 30 godina koji žele otići na praksu izvan zemlje. Prakse koje će biti predstavljene danas jesu Global Volunteer, Global talent te Global Enterprenur.

Global Volunteer je volonterska praksa u kojoj mladi ljudi od 18 do 30 godina imaju priliku otputovati u jednu od 122 države diljem svijeta u trajanju od 6 ili 8 tjedana. Volontiranjem u odabranoj državi radi se na jednom ili više ciljeva održivog razvoja. Postoji mogućnost odabira prakse iz područja koje najbolje odgovara praktikantu, bilo da je riječ o edukaciji drugih, pomaganje siromašnima, medicina, marketing, blogiranje ili slično.

Global Talent je stručna plaćena praksa za studente sa završenom 3. ili 5. godinom studija. Namijenjena je za razvijanje poslovnih vještina sa stručnjacima iz uspješnih poduzeća. Na ovakvoj vrsti prakse se stječe iskustvo u odabranom području. Global talent praktikantu može biti „otskočna daska“ za ulazak u poslovni svijet.

Global Enterprenur je stručna volonterska praksa za mlade od 18 do 30 godina. Ovo je vrsta prakse gdje se volontira u start-up poduzeću. Svi mladi koji se jednoga dana žele upustiti u poduzetničke vode ovo je odlična stvar za njih.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu danas, u petak 21. travnja. 2017 u 17.15 sati na Fakultet ekonomije i turizma, u Puli, i pronađu praksu za sebe.