Sve se može kad se hoće!

Objavljeno: 17. ožujka 2017.
Sve se može kad se hoće!

Državno sveučilišno prvenstvo Hrvatske, pod nazivom UNISPORT Karate, održano je 5. ožujka u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Karate saveza Hrvatske. Pulsko sveučilište predstavljali su studenti FET-a Mislav Hager i Corina Šćulac.

Mislav Hager osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji do 75 kg a Corina Šćulac broncu do 50 kg. Studente je pripremao poznati trener i legenda pulskog karatea Dubravko Kolec.

Razgovarali smo s Corinom Šćulac, donedavnom studenticom poslovne ekonomije pri Fakultetu ekonomije i turizma „ Dr. Mijo Mirković“ u Puli, koja je nedavno diplomirala.

Corina je već sedamnaest godina u svijetu karatea. Kada je imala samo četri godine krenula je na balet, a kasnija na plivanje i gimnastiku, no nije se u tome nalazila.

Nakon što je njena majka predložila da se upiše na karate, Corina je shvatila da ima potencijala za tu vrstu sporta. Danas ne može zamisliti svoj život bez ove borilačke vještine.

Za sveučilišno prvenstvo Hrvatske se počela pripremati još u listopadu, neposredno nakon povratka iz Španjolske gdje je bila na studentskoj razmjeni i stručnoj praksi. Ona i Mislav Hager, student četvrte godine informatike, predstavljali su FET na natjecanju u Zagrebu. Budući da ih je na prvenstvo vodio trener Kolec predstavljali su i svoj klub: ˝Centar borilačkih sportova, Pula˝.

Zadovoljna sam s borbom, ovo je moj povratnički put s obzirom da sam zbog prakse nakratko prestala trenirati. Prije dvije godine bila sam prvakinja na sveučilišnom prvenstvu, nadam se da ću dostići prijašnju snagu, kaže nam Corina.

Na upit o usklađivanju obveza, Corina je odgovorila da se sve može kad se hoće i da je najvažnija dobra organizacija vremena.

Uz karate, radila sam i redovno izvršavala svoje studentske obveze. Puno mi je značila pomoć od strane roditelja i mlađe sestre te trenera. Bili su mi velika podrška u svemu. Oni su bili tu da lakše prebrodim krize i zapreke – ističe Corina.

Svim mladima preporučuje bavljenje sportskim aktivnostima. Sport je puno više od čiste rekreacije, ono pomaže izgraditi karakter te stvara radne navike i disciplinu. Također, temelj je za savladavanje vlastite organizacije vremena te zadržava mlade na ˝pravom putu˝.

M.C.