14. svibnja 2018.
NOVOSTI

Sveučilišni sport reda uspjehe na međunarodnim natjecanjima

Sveučilišni sport reda uspjehe na međunarodnim natjecanjima

Studentske sportske ekipe Sveučilišta ostvarile vrhunske rezultate na tri međunarodna sveučilišna natjecanja i to u Maroku, Milanu te Antwerpen-u tijekom travnja. Nogometaši su osvojili zlato na Med-Sahran Sports Challengeu u Maroku, tenisači srebro i odbojkašice četvrto mjesto na Euromilanu u Milanu te košarkaši peto mjesto na PCU University Games u Antwerpenu.

Med-Saharan Sport Challenge 2018 održao se od 11. do 17. travnja u organizaciji Odjela za sport ponajboljeg afričkog sveučilišta Al Akhawayn iz Maroka koji se nalazi u Ifraneu, gradiću smještenom u Srednjem Atlasu koji je nekoliko puta ponio titulu najčišćeg grada na svijetu.

Pulsko sveučilište ove se godine okitilo novim zlatom na sveučilišnom natjecanju MED-SAHARAN SPORT CHALLENGE u Maroku i to iz discipline nogometa! Futsal ekipa SJD koja u posljednje tri godine na međunarodnim turnirima ostvaruje vrhunske rezultate po prvi je puta nastupila u konkurenciji nogometa. Predvođeni kapetanom Goranom Tomićem ostvarili su svih šest pobjeda te su kolekciji zlata iz Maroka pridodali i nogometno zlato.

Na sveučilišnom turniru „EUROMILANO 2018.“ tenisači su osvojili srebrnu medalju nakon tijesnog poraza u finalu od predstavnika Sveučilišta iz Moskve dok su odbojkašice završile tik do postolja na četvrtom mjestu. Novu odbojkašku ekipu SJD-a čine posve nove studentice predvođene kapetanicom Doroteom Čosić a to su: Božeglav, Čorić, Čopić, Žarković, Udovičić, Ikanović, Boban, Mavrinac. Tenisku momčad SJD-a su činili Massimo Stupar i alumni Filip Šetić koji je osvojenim srebrom upotpunio kolekciju medalja s Euromilana - zlato iz 2016. te bronca iz 2017. Studente je u svojstvu voditelja delegacije pratio doc.dr.sc. Dean Sinković, koordinator za sport pri FET-u.

Na međunarodnom sveučilišnom natjecanju PCU UNIVERSITY GAMES koje se održalo u organizaciji Sveučilišta Antwerpen i međunarodne sportske udruge Panathlon Sports International pulski košarkaši su završili na petom mjestu. Košarkašku ekipu SJD koju je vodio Davor Jačimović činili su: Dasko (kap.), Čakarić, Premasunac, Maljić, Kordis i Grašo.

Osim puno vremena provedenog u dvorani, pulski su košarkaši imali prilike upoznati kolege iz cijelog svijeta, bogatu kulturno-povijesnu baštinu Antwerpena i kušati jedno od brojnih poznati belgijskih čokoladica i piva.

Nastup studentskih sportskih ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na navedenim natjecanjima financirali su Studentski zbor i sami studenti te manjim dijelom FET „Dr. Mijo Mirković“ i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.