10. prosinca 2017.
NOVOSTI

Dani ruskog jezika i kulture „Prosinac kod Puškina“

Dani ruskog jezika i kulture „Prosinac kod Puškina“

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i njezin sastavni centar „Institut Puškin“ organiziraju dane ruskog jezika i kulture koji će se upriličiti od 12. do 14. prosinca 2017.

Četverodnevna manifestacija započinje u utorak, 12. prosinca 2017. u 19 sati u Crkvi Sv. Franje u Puli. Tamo će se održati koncert „Veleposlanstvo glazbenog majstorstva“. Nastupiti će solisti Doma glazbe u Sankt-Peterburgu Ajlen Pritčin na violini i Filip Kopačevskij na glasoviru.

U srijedu, 13. prosinca 2017., program će se odvijati u Multimedijalnoj dvorani Filozofskog fakulteta, dvorana 11. Biti će prikazan ruski film s hrvatskim podtekstom s početkom u 18 sati.

Posljednjeg dana obilježavanja ruskog jezika i kulture, 14. prosinca 2017., u dvorani 18., u 13 sati održati će se predavanje primarijusa, mr. sc. Ivice Pavičića Donkića, dr. med. „Božić u ruskoj književnosti“.

Organizatorica i mentorica je Irena Mikulaco, voditeljica Centra „Institut Puškin” Filozofskog fakulteta u Puli te predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti

Svi zainteresirani su pozvani, a ulaz je slobodan.