23. studenoga 2017.
NOVOSTI

Istarska županija otvorila natječaj za stipendije za akademsku godinu 2017./18.

Istarska županija otvorila natječaj za stipendije za akademsku godinu 2017./18.

Istarska županija raspisala je javni natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu, a krajem prosinca ove ili početkom siječnja iduće godine najavljuju i natječaj za stipendiranje studenata slabijeg imovnog stanja.

Prema natječaju objavljenom na web stranici Županije (www.istra-istria.hr), pravo na podnošenje prijave imaju državljani Hrvatske koji su redoviti studenti na sveučilišnim, integriranim, stručnim ili specijalističkim studijima. Kandidati moraju imati najmanje pet godina prebivalište na području Istarske županije i ne smiju biti korisnici gradske, općinske ili neke druge stipendije.

Bodovat će se postignut uspjeh u obrazovanju u prethodnoj školskoj, odnosno akademskoj godini, upisana godina studija, deficitarnost zanimanja, osvojene nagrade, sudjelovanja na natjecanjima i objavljeni radovi, uz ispunjavanje uvjeta propisanih Pravilnikom, priznati patenti i izumi, osvojene nagrade visokoobrazovnih ustanova u prošloj akademskoj godini, posebne okolnosti i odrađen volonterski rad duži od 100 sati. Pravilnikom su posebne okolnosti utvrđene za studente bez oba roditelja i one koje izdržava samohrani roditelj, za studente roditelje, za obitelji s troje i više djece uz uvjet da žive u zajedničkom domaćinstvu te da ih roditelji uzdržavaju, za redovito školovanje člana obitelji izvan mjesta prebivališta te tjelesno oštećenje veće od 50 posto člana zajedničkog obiteljskog domaćinstva.

Za aktualnu akademsku godinu deficitarnim su utvrđeni nastavnički smjerovi na studijima fizike, kemije, geografije, informatike, matematike i biologije, zatim engleski jezik, elektrotehnika, strojarstvo, medicina, glazbena pedagogija, građevinarstvo, agronomija, edukacijsko-rehabilitacijske struke poput logopeda, socijalnog pedagoga i edukatora rehabilitatora, te sestrinstvo, računarstvo i brodogradnja.

Natječaj je otvoren od 11. studenog 2017. do zaključno 25. studenog 2017. godine.

Više informacija o natječaju na linku- Natječaj za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2017./18.