04. lipnja 2017.
NOVOSTI

Pulski studenti nastupili na "Unisport Finals" u Biogradu na moru

Pulski studenti nastupili na "Unisport Finals" u Biogradu na moru

Završnica Državnog sveučilišnog prvenstva Hrvatske pod nazivom Unisport Finals održana je u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza od 18. do 21. svibnja 2017. u Biogradu na moru. Najbolje studentske sportske ekipe natjecale su se u 10 sportskih disciplina u sklopu kojih se za odličja borilo preko 1500 studenata sportaša sa svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta.

U vrlo jakoj konkurenciji gdje su boje sveučilišta branili i brojni reprezentativci, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastupilo je u četiri discipline te ponovno obogatilo svoje vitrine s novim odličjima. Prošlogodišnje srebro i broncu obranili su šahisti i košarkašice 3v3 dok su odbojkašice na pijesku osvojile broncu. Tenisači su nakon dvije pobjede i tijesnog poraza protiv viceprvaka VERN-a zapeli u grupnoj fazi dok su odbojkaši na pijesku ostali tik do postolja osvojivši četvrto mjesto. Zbog rasporeda kvalifikacija za Unisport Finals, koje su se odigravala od veljače te uglavnom za vrijeme ispitnih rokova i klupskih obveza, na natjecanju nisu sudjelovali sjajni pulski košarkaši koji su ove akademske godine bili sjajni na natjecanjima Euroijada (Prag) i Med-Saharan Sport Challenge (Maroko).

Šahisti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (Kolić, Valković, Arapović) osvojili su i treću medalju na državnim sveučilišnim prvenstvima Hrvatske. Nakon zlata iz 2015. godine osvojenog u Poreču, ove i protekle godine okitili su se srebrnim medaljama. Veliki hendikep bio je izostanak prve ploče Ivice Grpca koji zbog radnih obveza nije mogao putovati u Biograd. Stoga je treću ploču upotpunio Vedran Arapović koji je zapravo sudjelovao u natjecanju odbojke na pijesku a samo se rekreativno bavi šahom. Međutim i ove su godine Valković i Kolić bili maestralni pa su redom pobjeđivali Sveučilišta iz Rijeke, Splita, Osijeka, Varaždina (Sjever) i Zadra te veleučilišta Baltazar (Zaprešić), Slavonski Brod, Vukovar i TZV (Zagreb). Jedini poraz rezultatom 2:1 zabilježen je protiv Sveučilišta iz Zagreba koje je osvojilo zlatnu medalju.

Košarkašice 3v3 (3 na 3) u sastavu Čičić, Miličević, Ređepi i Ramljak također su tri puta osvajale medalje na državnim sveučilišnim prvenstvima. Nakon srebra iz 2015. godine, ove su godine kao i protekle osvojile brončanu medalju. Pobjede protiv Veleučilišta iz Vukovara i Sveučilišta iz Rijeke osigurali su im nastup u polufinalu gdje su tijesno izgubile od Sveučilišta iz Zadra. Zato su u borbi za broncu zasluženo pobijedile Sveučilište iz Zagreba.

Odbojkašice na pijesku (Čosić i Čorić) ove su godine odigrale odlične mečeve osvojivši četvrtu medalju za pulsko sveučilište u ovom sportu. Prije njih su Tea Vitasović i Vanja Radolović osvojile po jedno zlato i srebro te Vanja Radolović u paru sa Dunjom Milin broncu. Pulske su odbojkašice u Biogradu do polufinala pobjeđivale Sveučilišta iz Osijeka, Zadra, Rijeke te Veleučilišta iz Karlovca. U polufinalu su ih zaustavile studentice sa Sveučilišta iz Zagreba da bi u borbi za treće mjesto deklasirale Sveučilište iz Splita.

Odbojaši na pijesku (Arapović, Radolović) odigrali su savršen prvi dan deklasiravši kolege sa Sveučilišta iz Osijeka, Rijeke i Zadra. Međutim vrlo tijesan poraz od Sveučilišta iz Splita u polufinalu jednostavno je dotukao pulske studente koji su poraženi i u borbi za treće mjesto.

Tenisači (Vladilo, Stupar) koje je ove godine vodila teniska legenda pulskog sveučilišta Filip Šetić, odigrali su odličan turnir iako nisu uspjeli proći grupu. Nakon što su pobijedili kolege iz Zadra i Požege izgubili su od Veleučilišta VERN rezultatom 2:1. U odlučujućoj igri parova VERN je bio smireniji u završnicama te je oba seta dobio rezultatom 7:5. Kako je samo prva ekipe osigurala daljnji nastup, pulski su tenisači drugog dana morali biti navijači ostalim pulskim ekipama.